Nadyun Csodája
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

OOC szabályok és ismertető

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1OOC szabályok és ismertető Empty OOC szabályok és ismertető Szer. Márc. 20, 2019 1:52 am

Arkhan Iyusu

Arkhan Iyusu
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Üdv!

Mint azt a címben láthatod, az OOC részleggel foglalkoznék most. A főoldal 3 részre van osztva, ahogyan észrevehetted, melyek a következő neveket kapták: A Játékról, Játéktér (dátummal követve), OOC. Ez utóbbi rész a Játéktéren kívüli tevékenykedést teszi lehetővé, így ide tartozik a chatelés, melynek gombját megtalálod legfelül, az eszköztáron, vagy legalul a főoldalon. Ide tartozik a Hitelezés, ahol feltüntetjük azok nevét, akiknek ingyenesen használható tartalmukat felhasználtuk az oldal elkészítéséhez. Továbbá minden egyéb, melynek fórumnevét megtalálod.


Ötletek:
Itt oszthatod meg ötleteidet bármivel kapcsolatban, amit az oldalon találsz, vagy éppen amit az oldalról hiányolsz. Ha szeretnél valamit megváltoztatni, esetleg véleményed szerint jobbá tenni, azt itt kezdeményezheted, s szavazások indításával gyűjthetsz magad mögé embereket, hogy támogassák az ötleted. Ha elég figyelmet kap egy ötlet, esetleg azonnal hasznosnak találjuk, Élő projektté növi ki magát, s fejlesztési szakaszba lép. Még itt sem biztos, hogy bekerül a játék rendszerébe, de egy olyan ötlet, melyen már elkezdenek dolgozni, egy jó változtatás lehetőségére mutat rá.
Új varázslatot találtál ki és elég érdekesnek tartod? Küldd be, hadd vethessen rá mindenki egy pillantást.
Új helyszínt szeretnél hozzáadni a térképhez? Megteheted, ha elég játékost toborzol magad mellé.
Érthető a koncepció, nemde? Itt lenne pár szabály, azonban:
- A létrehozott ötleteket figyelmeztetés nélkül is törölheti egy admin vagy moderátor, ez pedig akkor esik meg, ha egyértelműen troll, komolytalan tartalom érkezik be. 
- A spamelést nem tűrjük, így már korábban, más vagy általad posztolt ötletet nem oszthatsz meg. Ha a sajátodat újra és újra beírod, csak eltiltásban részesülsz, s az egyébként esélyes ötletedet is végleg elvetjük.
- Sikeres projekt esetén, ha egy tartalom bekerül a játékba és kedvelt funckióvá válik, az ötlet tulajdonosa akár a megnyitott fórumoldal moderátorává is válhat.
- Sikeresen játékba ültetett varázslatok esetén az új varázslatot, ha a játékos elemi affinitása és fluxtest szintje is elegendő annak megtanulásához, ha akarja, azonnal megtanult varázslattá írhatjuk jóvá az adatlapján.
- Az ötleteket alap esetben nem töröljük soha, tehát bárki bármikor fűzhet hozzászólást, ha tovább szeretné vinni valaki ötletét, esetleg más elképzelése van a dologgal kapcsolatban.
- Az előző ponthoz fűződően pedig, mielőtt új bejegyzést nyitnánk, nézzünk körül, nem-e állt már elő valaki a mi ötletünkkel vagy hasonlóval. Ahogyan már említettük, spamnek számítható a már elküldött ötletek ismételt elküldése.

Játékok:
Olyan játékok kerülnek ide, melyeket az oldalon lehet élvezni, míg reagra, avagy hozzászólásra vársz egy játékostársaddal folytatott közös játékban. Idétlen kis időt gyilkoló játékok találhatók itt, melyeknek semmi köze nincs Nadyun világához, csupán mellékes időtöltésnek jók. Új játékok ötletét, természetesen be lehet nyújtani, az Ötletek fórumban.
Komolyabb játékok fejlesztésén is gondolkodunk és dolgozunk is a háttérben, így például egy személyiségteszten, mely azoknak nyújt segédkező kezet, akik nem tudják hirtelen eldönteni, milyen személyiségű karaktert kezdjenek.

Hiányzásjelentő:
Ide írandó minden 2 napnál hosszabb hiányzás bejelentése. A szabályzat más részein már említettük, nem kötelező ezt a funkciót használni, de érdemes annak érdekében, hogy tudassuk játékostársainkat távollétünkről, hogy ne kezdjenek fölöslegesen interakciót a karakterrel IC. Elég, ha egyik felhasználódról írsz, ha több karaktert is vezetsz egyszerre (tehát multizol), de akkor írd a hiányzási jelentésbe, mely más karaktereidre vonatkozik ez.
Ha végleg befejeznéd a játékot, kérünk téged, hogy ugyanebben a fórumban írd meg nekünk és a játékosoknak, hogy így teszel, lehetőleg azt is, miért, ha nem személyes ügy. Szívesen fogadjuk a kritikát is, ha nem tetszett a játékunk, így nyugodtan írd meg távozásod okát, ha az egyszerű nemtetszés!
Visszatérésedkor ("végleges" és időleges távollét után is) érdemes ide írnod egy bejegyzést, hogy játékostársaid tudhassanak róla, ismét elérhetővé váltál, esetleg hadd üdvözöljenek téged az után, hogy meggondoltad magad :)
Szabályok (inkább figyelmeztetés:)
- 1 és 2 napos hiányzást jelenteni többnyire felesleges, de megtűrjük. Ha viszont valaki szokást csinál abból, hogy pár órás hiányzásokat jelent, azt figyelmeztetni fogjuk.
- Az ide írt bejegyzések minden eltelt 7 nap után törlődnek, szóval ne is keresd a régi hiányzásjelentéseket, mert nincsenek már az oldalon sehol.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt az ismertetőt, kérlek folytasd az olvasást az oldal szabályzatában, ha még a játékkezdéshez hiányosak ismereteid!

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.