Nadyun Csodája
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

Kiserdész Ábson

2 posters

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Kiserdész Ábson Empty Kiserdész Ábson Kedd Ápr. 09, 2019 3:33 am

Ábson

Ábson

Név: Kiserdész Ábson
Nem: Férfi
Születési idő: 1079. Október

Fluxtest affinitás: Vér, Levegő
Fluxtest szint: 2

Frakció: Kalandorcéh
Foglalkozás, munka: Kalandor, harcművész

Személyiség
Ábson egy összeszedett, nyugodt egyéniség, kinek kíváncsisága és kalandvágya egyszer talán a halál küszöbére is elviszi őt. Élvezi az életet és igyekszik minél több tudást megemészteni, hogy csillapítsa vágyát világismeret terén. Bár élvhajhásznak tűnhet elsőre, igen szofisztikált, s ezt igyekszik is fejben tartani. Türelmes, főleg a nőkkel és gyerekekkel szemben, dühét pedig kevés dolog képes feléleszteni a harcon kívül. Hűvös elméjét a hagyományok előtti tisztelgésével törekszik karbantartani, s ez vonatkozik mind barbár vonalára, mind új, civilizált környezetének szokásaira. Nagy azonban az igénye a szabadságra és annak kihasználására, így bár tiszteli a hagyományokat, szereti a változást, főleg megfigyelni azt, persze csak ha füllik neki.
Mivel Nadiya Királyságban született, a nyelvet már gyerekkorától beszéli, dialektusa pedig igen enyhe, de létező, észrevehető.

Kinézet
186 cm magas, széles vállú, szálkás fiatalembernek néz ki, mint amilyen valójában is. Nyurga teste edzett és kiképzések nyomait viselik, hosszú végtagjain pedig kirívóan fehér festés található barbár vére előtt tisztelegve. Bőre színe, lévén a dél-nyugati barbár törzsek leszármazottja, enyhén napérintette, barna. Szőrzete sötétbarna, fején hosszú, melyet felkötve hord. Szemei parázslóan vörösek, ahogyan az elvárható fajtájától, így arcának színei a bronz ötvözetére emlékeztetnek.

Öltözet
Meleg, állatbunda és bőr ruhákba öltözteti magát legtöbbször, ám karjait nem fedi; mellényt hord az év legnagyobb részén, nyáron azonban lengébb, vékonyabb darabokra vált. Magas szárú bőrcsizmáját sosem változtatja, csakis új vételekor, ha futja rá. Harci öltözete, melyet alkalmakkor visel munkája miatt, eredeti mellényes viseletét egészíti ki csupán egy-egy vasberakásos karvéddel, lábszárvédővel és irhabéléses acélsisakkal.
Fegyverét gyakran cipeli magával, mely egy másfél méteres szálfegyver 40 cm-es acél lándzsafejjel a végén.
Szereti az ékszereket, ezért aranyra emlékeztető réz karpereceket, egy gyűrűt, nyakláncot és egy bal fülcimpába ékelt apró függőt hord napi rendszerességgel.
Szemüveges, ám csak bal szeme enyhén tompalátó, jobb fele tökéletes.

Rövid háttértörténet
Ábson azon ritka barbár családok ivadéka, kik egy jobb élet, a változás remenyében, vagy éppen a civilizáció iránti vágyakozás okán átköltöztek a szomszédos nemzetbe, Nadiya Királyságába. Szülei az ő megfoganásakor költöztek Tűzbástya településére, ahol foglalkozásuk az erdészet, mai napig. Kiserdészeknek hívják őket, mert ők a legkisebb erdészcsalád a Tűzbástya környékén, s mivel a barbár honból érkeztek, családnév híján ez a ragadványnév illette őket, mint civilizálódásuk első jele; egy saját családnév.
A fiú, nagykorúvá válásakor, 16 évesen Ulgardba költözött, ahol kiképzésben részesült a Templom Őrségében, ám kiképzése után 2 évnyi szolgálatot téve otthagyta, hogy kalandvágyát a Kalandorcéhen belül csillapíthassa. 19 évesen már kalandor volt, kisebb, jellegtelen feladatokat teljesített. Egyetlen nagyobb kiküldetésre jelentkezett, melynek jutalma egy félévnyi taníttatás volt a Mágiaművészeti Egyesületben, felderített affinitásának, a levegő ágán. Felfedezve egy új világot a mágia képében, elhatározta, hogy pénzt szerez további szemeszterek finanszírozásához.

Ismert levegő varázslatok
1 - Fuvallat, Szélszárnyas üzenet

Ismert vér varázslatok
-

Harci készségek: általános fegyverviselés, felhőtánc

Harci mesterség: gungwabsho, szálfegyverek

2Kiserdész Ábson Empty Re: Kiserdész Ábson Kedd Jún. 25, 2019 3:52 am

Nadyun

Nadyun
Fejlesztő
Fejlesztő

Karakter elfogadva.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.