Nadyun Csodája
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

Koronás családok

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Koronás családok Empty Koronás családok Kedd Júl. 02, 2019 7:59 pm

Nadyun

Nadyun
Fejlesztő
Fejlesztő

A koronás családok


A koronás családok/klánok képezik Nadiya Királyság felső nemesi rétegét. Az elvonulás korában jöttek létre, mikor a sziget népe külön csoportokra oszlott fel. Ezen csoportok vezetői s családjuk emelkedett egy magasabb szintre, s az emberek tiszteletét elnyerve maradtak csoportjuk élén. Összesen hat család lépett a köztudatba: Helvenna, Laguna, Fanelin, Winkalis, Dezinel, és Galatina. Ezen vezető családok osztották el a sziget földjét maguk között, nagyobb s kisebb területekre.

A Laguna család — mely az első királynő családja —, birtokolja a legnagyobb területet. A sziget déli része tejles egészében az ő markukban van. Házuk Longardban található. Kétszer uralkodtak a történelem során. A Laguna család vezette az első különvált csoportot, s ez volt a legnagyobb létszámú. A család Winkalis és Dezinel családokkal áll a legjobb diplomai kapcsolatban. Politikai ellenségük Fanelin és Helvenna család.
Dezinel család a legkisebb méretű koronás család. A legkevesebb földet birtokolják, beleértve az északi Ceyra várost, mely a királyság második kultúrális központja. Itt található házuk is. A Dezinel család tagjai főképp mágusokból áll. Az erős mágusokat házukba fogadják. A Mágiaművészeti Egyesület vezető széke a Dezinel család birtokában van. Politikai társa a Laguna ház, semleges a Winkalis család felé. Ellenfelük a Fanelin ház, mert uralmuk alatt reformálni kívánták az egyesületet.
Winkalis család: A sziget nyugati oldalán fekszik birtokuk, a parton elnyújtva. A székhelyük Zarándokvárában található. Tagjai szabadlelkű harcosok és varázslók keveréke. A Winkalis család tagjai felfedező expedíciókat vezetnek az országon kívülre. Politikailag főképp semleges pozíciót tartanak, a Laguna család viszont számukra sok lehetőséget nyitott meg, így velük jó kapcsolatot tartanak.
Fanelin család: A Fanelin család rendelkezik az eddigi legtöbb királynői címmel. Területük főképp a sziget középső és keleti részét képezi. Székhelyük Oniryx. A Fanelin királynők idézték elő a királyság legnagyobb változásait, hasonló nyomot hagyva, mint I. Julia. Fanelin Vanda a koronás család képe. Vanda a királyságot támadó hatalmas sereget verte vissza, megerősítve az Őrséget, s magát a katonai rendszerét az országnak. Linda, kit később földanyának neveztek el, áthidalta az őket érő éhségkrízist több földművelési reformmal, Diana pedig a mágiaművészet tanításában csapott vihart. A család politikai ellensége Laguna és Dezinel család, szövetségesük pedig a Helvenna család.
Helvenna család: A jelenlegi uralkodó családja. Területük a sziget több részén van, de főképp Ulgardot veszi körül (Ulgard maga semleges terület). Székhelyük Sepaise. A Helvenna család erős katonai múltjú, erős stratégisták, varázslók s harcosok családja. A harmadik legnagyobb család, Fanelin után. A családjukban két szent gyerek született, mely lökést adott kedvelhetőségüknek. A Helvenna klán a Templom legnagyobb támogatója.
Az utolsó a Galatina család, mely csak egy volt koronás család. A királyság megalakulását megelőző tárgyaláson lemondott jogáról, hogy megalakítsa a Templomot. A Galatina család Ulgard fenntartója, a királynőt szolgálják, s a Templomot és őrséget felügyelik. Politikai életben erősek, viszont különleges pozíciójuk főképp csak a királynő hátát tartja, saját álláspontot ritkán foglalnak. A Galatina családnak egy különleges feladata is van. Ők felügyelik a királynő döntéshozatalainak hátsó szándékait. Ha saját családjának nyújt túlzottan nagy előnyt, akkor a Galatina család tagjainak vállára esik az uralkodó döntéseinek megkérdőjelezése, avagy esetleges felülírása.

A családok, ahogyan korábban említettem, mind politikai erővel bírnak, s osztoznak a királyságon. A királynő ezen családok fölött áll, aki egy semleges pontról figyeli s manipulálja az eseményeket. A koronás családoknak hatalma van a királynő döntéseinek megkérdőjelezésére, viszont az, hogy az uralkodó mennyire hallgat rájuk, csak magától az uralkodótól függ. A Galatina család feladata ezt végső esetben biztosítani, viszont ők a királynő alatt helyezkednek el, tehát még ők is korlátozottak a végrehajtói oldalról. A koronás családok, Faustina és a királynő gyűlése évente egyszer történik. A koronás családoknak kisebb katonai erejük is van, mely a mai napig engedélyezett.
A koronás családokból választják ki az uralkodókat, melyből a nevük is származik. A királynő választása népi szavazás alapján történik, s a házak által kiválasztott emberekre rakhatják szavazatukat. A családok folyamatos kampányai, akciói befolyásolják hírnevüket, melyet minél jobb szinten tartva növelik saját esélyeiket. Ezt persze azzal is elérhetik, hogy egy bizonyos személyt kedveltetnek meg a néppel, hiszen a szavazás személyekre történik, nem a családokra. A kiválasztott uralkodó többé nem a család tagja, hanem a nép vezére, így családnevüket hivatalosan elveszítik.Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.