Nadyun Csodája
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

Iskola: Káprázó Fény Mágiaművészet

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Iskola: Káprázó Fény Mágiaművészet Empty Iskola: Káprázó Fény Mágiaművészet Pént. Júl. 12, 2019 9:35 pm

Nadyun

Nadyun
Fejlesztő
Fejlesztő

Káprázó fény mágiaművészet

(Fejlesztés alatt áll, kérem tartsa ezt mindenki figyelembe. Változások még felléphetnek!)

Bevezetés, ismertető:

A káprázó fények ága az átverés és fény mestersége. Az ágazat több alapvető varázslaton alapul, melyeket magas szinten használva teljes káoszt tudunk kelteni, saját életünket nem kockáztatva. Alapvetően vakító s káprázó, s nem támadás a fő haszna. Használatának sikeressége teljesen a mágiaművész eszétől s tudásától függ. Illúziókat használ, vakító, zavaró varázslatokat, melyeket akarata szerint kristályokká változtat, hogy még nagyobb zavart keltsen. Játékos, mint egy róka, s eszes, mint egy 50 éves könyvmoly. Ez a művészet bünteti a bolondot, az intelligenst pedig jutalmazza. Hozz létre egy falut, a kedvenc lepkédet, avagy táncolj saját magaddal, a lehetőségek határa a saját elméd. 

Főbb elvei:Túlhasználási tünetek:


A káprázó fény mágiaművészet túlzott használata a varázslatok gyengülésében nyílvánul meg. Az illúziók hitelessége romlik, néhány varázslat pedig nem is aktiválódik. Fizikai tünetek nincsenek, csupán lelkükben érzik, hogy fluxtestjük gyengül. Ezt alvással, pihenéssel orvosolhatják, valamint ha mindezt a napon töltik, gyorsabban regenerálhatják.


Különleges szabály:

Közvetlen napfényben a varázslatok kevesebb erőt igényelnek, s növeli hatásaikat, hitelesebbé teszi az illúziókat. Kevesebb fény ellenében viszont ennek az ellenkezője igaz, tehát éjszaka, csekély mesterséges fényben nagyobb erőt igényel szinte minden varázslat.1. Szint
Fénytükör

Leírás: Egy fényből épült mágikus kört idéz meg.
Varázsige: -
Mozdulat: Mutató s középső ujját kinyújtva megforgatjuk kezünket. A varázslat deaktiválása a kéz ökölbe szorításával történik, miközben az adott tükörre gondolunk.
Használat: A tükör más varázslatok használatát engedélyezi. A tükrökből bármennyi megidézhető, viszont fenntartásuk a fluxtest energiájának folyamatos vesztését jelenti. Fenntartásuk nappal kevesebb energiát emészt fel, éjjel pedig többet, a rossz fényviszonyok miatt. A tükrök élőlényekkel érintkezve megszűnnek. A tükröket szimplán gondolatokkal lehet irányítani, mely sok gyakorlást igényel. A használóktól, szintjüktől függően egyre nagyobb távolságra lehetnek a tükrök. (Egyes szinten csak maguk mellett, tízes szinten pedig eltűnik a távolsági limit.) Ha a tükör hatótávján kívülre megy, a tükör összetörik, s véget ér a varázslat. Létrehozásuknak távolsága is a használó szintjétől függ (Egyes szinten a tenyerében, majd négyes szinten eléri a maximum távolságot, mely 30 méter). A tükör létrehozása csak látóhatáron belül lehetséges. A varázslat fény hiányában nem használható, mesterséges, vagy természetes fényre van szükség.
Különleges hátrány: -Illúzió

Leírás: Kívánt számú tükröt felhasználva tárgyak avagy élőlények illúzióját hozzuk létre.
Varázsige: “A szivárvány csábít, s kinevet!”
Mozdulat: Csettintés.
Használat: A varázslat aktiválásakor maguk a fénytükrök változnak át a kívánt illúzióvá. A használni kívánt illúzióra a varázslat használata közben gondolni kell, s sikeressége megegyezik a fejünkben létrehozott képpel. A létrehozható illúziók a használó fluxtestjének szintjétől függ (1. szinten kisebb tárgyakat hozhat létre, például poharat, tollat, medálokat, stb). Az illúziók nem képesek a valós tárgyak és élőlények fizikai befolyásolására. Amint aktív erő éri az illúziót (ütés, erősebb érintés, erős széllökés, avagy bármilyen fizikai szinten létező mágia), az illúzió megtörik, s a varázslat megszűnik. Az illúziók hatótávja megegyezik a fénytükör távjával.
Különleges hátrány: -Villanás

Leírás: Fényvillanást okozó varázslat.
Varázsige: -
Mozdulat: Két tenyerünket erőteljesen összeütjük.
Használat: Egy erős fényvillanást okoz, mely közvetlenül szembe kerülve rövid vakságot, látáskárosodást okoz.
Különleges hátrány: -2. Szint


Materializel

Leírás: A kívánt fénytükröket kristálytükörré változtató varázslat.
Varázsige: “A fények éles kardja!”
Mozdulat:
Használat: Bármennyire fénytükörre alkalmazható. A kristálytükrök létrehozásuk után csak erővel mozgathatóak (egyedül a mágiaművész által), alaphelyzetben a varázslat használatakor lévő helyen maradnak. A kristály erős és kemény, valamint enyhe energianyelő hatása van, így a gyenge (maximum 2-es szintű) varázslatokat képes semlegesíteni. Az átváltozás hirtelen, csupán egy fél másodpercet vesz igénybe. A fényenergiával megtelt tükrök átváltoztatása is lehetséges, ez esetben erősebb kristály réteget hoznak létre.
Különleges hátrány: -Gyűjtés

Leírás: A kivánt fénytükröket fény energiájának gyűjtésére utasítjuk.
Varázsige: “A fényből Nap lesz.”
Mozdulat: Egyik kezünket lazán a levegőbe emeljük.
Használat: Az összegyűjtött energiát más varázslattal aktiválhatjuk, igény szerint. Az energia fenntartása nem emészti fel a használó energiáját. Az összegyűjtött energia két percig marad életben. Ha nem kerül felhasználásra, a fénytükörrel együtt egy kisebb villanást követve eltűnik.
Különleges hátrány: -
3. Szint


Fénysugár

Leírás: A “Gyűjtés” varázslat alatt álló tükrök energiáját aktiválja, egy sebzést okozó fénysugár formájában.
Varázsige: “Törj fel!”
Mozdulat: Öklünkkel a föld felé suhintunk.
Használat: Általunk kívánt számú telt fénytükörre alkalmazható. A sugár a gyűjtött energia mennyiségének megfelelően sebez. A sugár maga gyorsan mozog, s az energia maga hamar elhagyja a tükröt, ennek ellenére a tükör a fénysugár használatakor is mozgatható.
Különleges hátrány: -


Fénytörés

Leírás: A gyűjtött energiájű tükröket erős fényvillanás következtében elpusztítja.
Varázsige: “Vakíts!”
Mozdulat: Karunkat meglendítjük magunk előtt.
Használat: Kívánt tükrökre alkalmazható. A fényvillanás ereje a gyűjtött energia mennyiségétől függ. A tükrök a fényvillanást követően deaktiválódnak.
Különleges hátrány: -Nagyító

Leírás: A kívánt tükröket megnagyobbítja.
Varázsige: -
Mozdulat: Mutató s hüvelykujjunkat össze- vagy széthúzzuk.
Használat: A tükrök mérete a használó szintjétől függ (maximum 20 méter átmérőjű lehet, 10-es szinten). A megnagyobbított tükrök több energiát képesek “Gyűjtés” varázslattal magukba engedni, valamint a “Materializel”-t használva nagyobb védőpajzsot tudnak készíteni. A tükrök méretének növelése folyamatos energiavesztéssel jár.
Különleges hátrány: -
4. SzintTükrök csatornája

Leírás: Két tükör között kapcsolatot hoz létre, így az egyik által látott képet megosztja a vele összekapcsolttal.
Varázsige:
Mozdulat:
Használat: A varázslat egyszerre több tükör kapcsolatára is létrehozható. Használata folyamatosan fogyasztja a mágiaművész energiáját.
Különleges hátrány: -


Materializel Illusiona

Leírás: Az illúziókat kristályillúzióvá változtatja.
Varázsige: “A szivárvány alatt fájdalom talál.”
Mozdulat:
Használat: A “Materializel” varázslathoz hasonlóan működik, viszont az illúziókat változtatja át.
Különleges hátrány: -


5. SzintMentőugrás

Leírás: Fénytükörrel érintkezve fényenergiává változtatja a használót, majd helyet cserél egy kívánt tükörrel.
Varázsige:
Mozdulat:
Használat: A helycsere fénysebességgel történik. A varázslat használata hatalmas mennyiségű energiába kerül.
Különleges hátrány: -
6. SzintSzilánk esője

Leírás: A varázslat a használó kezét energiával tölti meg, majd egy kristálytükörbe avagy kristályillúzióba ütve az darabokra törik, s az ütés irányába fénykristályok záporát okozza.
Varázsige:
Mozdulat:
Használat: A varázslat egy ütés erejéig, ütés nélkül két percig él. Ha nem kerül aktiválásra, az energia fényét veszíti, s eltűnik. A fénykristályok zápora véletlenszerű, s irányíthatatlan. A zápor súlyosságát a kristálytükör/kristályillúzió mérete szabja meg.
Különleges hátrány: -7. Szint
Csalók tükre

Leírás: A varázslat egy láthatatlan felületet hoz létre, mely illúziókat létrehozva tükrözi az azt érő hatásokat.
Varázsige:
Mozdulat:
Használat: A felület fenntartása energiába kerül. A felület kétoldalú. A működése egy példával bemutatható: A mágiaművész aktiválja ellenfelével szemben a csalók tükrét. Az ellenfél egy tűzcsóvát lő a tükör felé, majd ahogyan eléri a varázslat, a tükör ugyanannak a varázslatnak az illúzióját kilövi, ahogyan azt a tükörkép is mutatta. Ha valaki átkel a tükrön, a személynek a tükörképe jelenik meg, mint illúzió. A varázslat maga nem nyeli el a varázslatokat, csak átmennek azon. A csalók tükre egy percig marad életben, deaktiválása ugyanúgy működik, mint a fénytükör varázslaté.
Különleges hátrány: -8. Szint
9. Szint
10. Szint


Lux e Stella

Leírás: Hatalmas erejű támadás.
Varázsige: “A fények életünk alapja, szemeink csillogása. Igazság, tisztaság jele, a főnix koporsója, gonosz lélek börtöne, csillagok ereje, isten igéje. Anyánk, ki tiszta fények világában merülve várja ostobaságunk megszűnését, ránk pillant félálmából felmerülve, s maga nézi az igaz fény pillérjét. Felemelkedés, szépség s sötétség elsöprő pusztulása. A Nap én vagyok, a börtön csillaga, mely szabadságot hirdet. A tisztító fény száz kapuja megnyílik, hogy napvilágra hozza a sors könyvét, melyet a fehér fény kezével lapozok. A világ fejezetében megírom a legújabb sort
Mozdulat: - 
Használat: Száz fénytükörrel aktiválható, földbe csapódó tiszta fény támadás. A tükrök az ég felé egymás fölött helyezkednek el. Ennyi tükör megidézése csak akkor lehetséges, ha ezt a varázslatot szeretnénk használni. A varázslattal eltalált ellenség(ek) szellemi sérülést szenved, fluxtestje egy évre megszűnik funkcionálni. A támadással ért ellenség fájdalmat nem érez, amint megérinti a tisztító fény, saját álomvilágába merül pár napra. A varázslat aktiválása melyeknek fele fénykristályok formáját veszi fel. A varázslat aktiválása távolról is lehetséges (max 100 méter), de a mágiaművésznek közvetlen napfényben kell állnia. A tükrök mozgatása lehetetlen. A tükrök maguk a varázsige elmondása közben jelennek meg. Az ige befejeztével aktiválódik a területi támadás, melynek rádiusza 70 méter. Minden érintett emberre hat, kivéve használójára, viszont közvetlenül belenézve vakíthat. Az aktiválás ideje a varázsige elmondásának sebességén alapszik.
Különleges hátrány: Évente csak egyszer használható, mivel deaktiválja a fluxtestet.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.