You are not connected. Please login or register

Leírás

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Leírás      Empty Leírás on Szomb. Feb. 23, 2019 6:51 pm

Arkhan Iyusu

Arkhan Iyusu
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Vízlak


A településről:
Neve felépítéséről és múltjáról ragadt a korábban Yshjarr néven ismert városkára. A víz családjai vertek itt tanyát hajdanán, s legtöbbjük leszármazottai továbbra is itt laknak. Vízlakra jellemző, hogy lépten-nyomon vizes: az utcákat a tengerből benyúló folyó több elágazása szeli keresztül. Hidak ékesítik a várost mindenütt, alattuk a folyó egy-egy darabkája, melyeknek legjava már földalatti rendszerekbe lettek átvezetve. Nadiya legelső városaként számon tartva, mely rendelkezett szennyvízcsatornával. 
A higiénia itt nem egy problémás dolog, mivel a kialakított rendszerek megengedik, hogy a szennyezett vizet elkülönítsék, s egy újonnan feltalált módszerrel - hosszas folyamat útján, de - megtisztítsák egy részét és visszavezessék a tengerbe. Éppen ezért sok jómódú és csöndes környezetre vágyó család költözik ide. Gyönyörű ékszeres hölgyek és fess férfiak járják az utcákat nap mint nap, legyenek azok fiatalok vagy már aggok.
Lehet, hogy ez a város a legtisztább, ám ez csak a kinézetre igaz, ugyanis a földalatti vájatok adnak otthont azoknak, akik a törvényen kívül érzik magukat otthon. Nem elterjedt tudás, de statisztikai tény, hogy a kivégzett és bedutyizott tolvajok rendellenesen nagy százaléka innen származtatta magát.
A város lakói legfőképpen ruhagyártással, halászattal és víztisztítással foglalkoznak, ami nem meglepő. Ennél fogva az apró kőhidak, melyek szerte a városban megtalálhatók, mohával ékesítettek és nedvesek, dohosak. Hasonlóképpen, a vályogházak falai is vízfoltosak, ennek köszönhetően azonban a por nem áll meg sokáig Vízlakon. A páratartalom magasabb, gyönyörű virágok termesztésére alkalmas, amiben ugyancsak nem restek a helyiek.
A főtér nyugaton található, rögtön a kapuk után, mely tágas és tökéletesen kör alakú, egy apróbb, pár négyzetméteres tavacskával a közepén. A tócsát egy mesterségesen kialakított kanális élteti, ami a főtérről kiágazó, kapuval szemben elterülő utcát osztja tökéletesen ketté.

Környezete:
Vízlak környéke, akár a többi északi településnek, fenyőerdővel közrefogott. Mivel tengerpartra épült, keleti oldalát víz keríti el, ahol a külső kikötők is találhatók, viszonylag messze a várostól, de úttal összekötve. Egy kisebb szigetet lehet látni a partokról, de emberek még csak ritkásan jártak arra, ám azok, kik megjárták, egy még nagyobb szigetről mesélnek, mint amit a szem láthat Vízlak kikötőiből. A településtől a főút a déli határ és Oniryx felé visz, mindkét irányban fenyvesek fogják közre a kitaposott földes utakat. 

Hősök csarnoka:
Olyan játékosok nevei, kik e térségből származnak, s hírnévre tettek szert.

Kitaszítottak:
Olyan játékosok nevei, kik e térségből származnak, ám hírhedt tetteik miatt soha nem látják őket szívesen.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.