You are not connected. Please login or register

Leírás

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Leírás      Empty Leírás on Csüt. Feb. 28, 2019 5:56 pm

Arkhan Iyusu

Arkhan Iyusu
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Ceyra

A településről:
Ceyra a hegyeken túl található, elszigetelve a civilizáció nagyobb részétől. Régen "Magányvárának" is csúfolták, ám ez soha nem volt sem hivatalos, sem komoly. Ceyra eredeti nevének jelentése rejtély, a helyiek is csupán annyit tartanak mai napig hagyományaik révén a köztudatban, hogy az éggel és a viharokkal kapcsolatos. Éppen ezért többen is a villám családoktól eredeztetik magukat, ám erre bizonyítékot soha senki nem látott, sőt, igen kétséges, tekintve, milyen messze találhatók a Villám ormok, a korai családok tényszerű és bizonyított lakhelye.
Felépítésében, Ceyra kifejezetten rendezett és takaros. Falura emlékeztető kinézete gyakran elfeledteti lakosaival, hogy a királyság egyik legnagyobb városában laknak. Ezt az érzetet csak tovább fokozza a tény, hogy mennyi művelt föld is található itt a természeti adottságok ellenére. Igen fagyos az idő az év minden évszakában, ám a termelés ennek ellenére sincs elhanyagolva, bár az állattenyésztés elterjedtebb. Alighanem minden családnak saját óljai vannak a város külső gyűrűin. Legbelül, mint az megszokott, a tehetősebbek laknak.
A főtér a kapukon túl nem olyan messze található, a főút egyenesen rávezet, s ott négy felé ágazik a visszaúttal együtt. Mindegyik egy-egy kapuhoz vezet. Keleten a temető található a falakon túl, északon és nyugaton pedig a hatalmas erdő, mely körbeöleli Ceyrát. Erdészek kunyhóihoz vezetnek az utak arrafelé.
Ceyrának nincs kiemelt szerepe a királyságon belül, természetesen az állattenyésztésen kívül. Egy minden ügyben megfelelő városról beszélünk, ezért alighanem minden szolgáltatás megtalálható itt, ami a fővárosban is, ám méretükben alsóbbrendűek. Említésre méltó azonban a szekérgyártásuk és teakészítési hagyományuk, melyet Nadiya legdélibb szegleteiben is felismernek. A ceyrai díszítés messze földön híres, teájuk pedig közkedvelt cikk az utazók köreiben.


Környezete:
Nadiya észak-keleti csücskén fekszik, a partoktól nem olyan messze. Ceyrát elérni nehéz, hosszú, kanyargós és veszélyes utak vezetnek ide, melyeken ritkásan található őrjárat. Éppen ezen indokból a királyság ezt a területet igyekszik a közeljövőben jobban benépesíteni, a kezdetleges folyamat nyomai pedig már látszanak: jelentős mennyiségű katona és költözésre kész polgár tartózkodik közeli telephelyeken.


Hősök csarnoka:
Olyan játékosok nevei, kik e térségből származnak, s hírnévre tettek szert.

Kitaszítottak:
Olyan játékosok nevei, kik e térségből származnak, ám hírhedt tetteik miatt soha nem látják őket szívesen.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.