You are not connected. Please login or register

Leírás

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Leírás      Empty Leírás on Szomb. Feb. 23, 2019 11:51 am

Arkhan Iyusu

Arkhan Iyusu
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Halásztorony


A településről:
Nevét a város és a torony együttes hírnevéből szerezte: a hal körül forog az élet az itteni kisvárosban, nevüket pedig Dél-Nadiya is ismeri, legfőképpen az odáig elszállított halétkek minősége révén. Közvetlenül a falakon kívül egy hatalmas torony nyúlik ki a földből Nadiya büszke őreivel teli. Az utat őrzik, mely Zarándokvárától Halásztoronyig és Ulgardig vezet. Mivel az út veszélyes, az ellenőrzések perceket is igénybe vehetnek, akár órákat is, természetesen az utazók bosszúságára. Ám durvább esetekben, Nadiya és lakóinak érdekében is, a túlságosan értékes szállítmányokat kíséret nélkül nem áll módjukban azonnal továbbengedni katonai kíséret nélkül. A helyzet talán borzasztóan hangozhat, s tény, ha évi 9 kirabolt utazóról érkezik jelentés, már szerencsés évet tudhatnak maguk mögött.
A város felépítése rendezetlen, tekintve az utak igénytelen kialakítását. Párhuzamos utcák aligha lelhetők, ám az áttekinthetőség korántsem ilyen szörnyű; az épületek alacsonyak, ritkásak és legalább gondozottak. Halszag jellemzi ezt a várost, nem mintha ez a legkisebb mértékben is meglepne vagy zavarna bárkit. A főtéren a mindennapos piac található, ahol vasárnapi napokon messze földről érkezett kereskedők fáradhatatlanul próbálják eladni nem-hal érdekességeiket. Látótérben meglelhető a Városháza, a helytartóval, s a helység saját kápolnája. Ezeken kívül főleg üzletek sokasága tarkítja a főutat, a parti oldalon pedig egy iskola és műhelyek is fellelhetőek. Legszélén, a víz iránt kikötő építtetett.
Az épületek, köztük a torony is, vörösre égetett cseréptetőkkel fedettek, ahogyan az a főváros környékén megszokott. Bár gyakran hóval fedettek, annak hiányában jól látszik, hogy gazdagabb infrastruktúra jellemző a környékre. Falaik szürkések és piszkosak, hajdanán viszont fehér színű vályogból készültek, így a hőt jól tartják.

Környezete:
Tengerpartra épült településről van szó, így nyugati oldalát víz határolja el. Lapos, homokos és löszös parti rész ez, alkalmas a kikötőnek, melyet rá építettek. Délről fenyőerdő sűrűsödik ritkás ösvényekkel, kialakított utak híján. Kelet felé nyílt terület található, amerre az út is vezet Ulgard, a főváros felé. Északra, a tornyon túl a szoros található, amin keresztül szel a híres Zarándokút, mely közvetlen Zarándokváráig vezet. Észak-Keletről pedig az Északi-Hegység fogja szűken közre a települést és a főutat.

Hősök csarnoka:
Olyan játékosok nevei, kik e térségből származnak, s hírnévre tettek szert.

Kitaszítottak:
Olyan játékosok nevei, kik e térségből származnak, ám hírhedt tetteik miatt soha nem látják őket szívesen.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.