Nadyun Csodája
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

A Templom története és felépítése

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1A Templom története és felépítése Empty A Templom története és felépítése on Hétf. Feb. 18, 2019 5:46 pm

Nadyun

Nadyun
Fejlesztő
Fejlesztő
A Templom TörténeteA templom kódexei szerint Nadiya, Nadyun első lánya volt a világ első szent mágiaművésze. Mikor Nadyun, az Istennő elhagyta az embereket, különböző változást hozott létre az emberek lelkében. Voltak, kik a nyomor mély bugyraiba merültek, de Nadiya mégjobban az angyalok szárnyaiba kapott. Ezzel egyidőben alakult ki az összes affinitás: a szent, átok, villám, tűz, víz, szél és föld. Az kezdetek embersége kénytelen volt lépést tenni a kockázatok világa felé. Elkülönültek egymástól, immáron kialakult az “én,” így mindenki saját akaratát élte. Nem támaszkodhattak többé az egyetlen szentség vállára, hanem maguknak kellett döntést hozni. Az emberek között néhány ember állt talpra, köztük Nadiya. Ők mind saját vezetésük alatt szerették volna a terrorban élő népet helyrehozni, de ez természetesen nem volt lehetséges. Az emberek megérzésükre hagyatkozva választottak maguknak vezért. Nadiya közel állt az istenséghez, adva azt, hogy ő az elsőszülött nő. A nő képe reményt adott sokaknak, s Nadiyában az istennő képét figyelte meg a többség. Erre a hatásra hagyatkozva egy kellős méretű csoport állt Nadiya mögé. Akik elítélték, vagy más módon szerették volna élni életüket, a nekik megfelelő vezér mögé álltak, vagy saját útjukra indultak.
Nadiya csoportja észak felé vándorolt. Nadiya teste drasztikus változásokon ment keresztül, ami a fluxtest erősödésének köszönhető. Szárnyakat kapott, majd fehérré vált a haja, egy angyalhoz hasonló alakot vett fel. Az idő során hatalmas tetteket vitt véghez, hogy népét életben tartsa, melyeket az ősök lejegyeztek. A legendák egyike szerint Nadiya utolsó lehelletében igaz angyallá változott, s megvédte csoportját egy lesben álló aggresszív embercsoporttól. Nadiya megszűnt létezni, viszont bebiztosította csoportjának túlélését. Nadiya halála után lánya vette át a vezetést, s ebbe a vezető pozícióba mindig nők kerültek, Nadiya példáját követve. Habár nem minden új generáció született szent affinitással, családjuk ennek ellenére működőképes volt. Több vezető életének idejébe telt, mire a mai, fő szigetükre érkeztek, ahol több száz évvel később létrejött Nadiya Királyság. Az immáron viszonylag nagy törzs a szigetre vándorolva több, másik kisebb törzsekkel léptek kapcsolatba. A szigetnek északi része viszonylag mentes volt az élettől, így a többnyire zord hideg ellenére ott telepedtek le. Ez a fő telephely vált a későbbi királyság fővárosává, Ulgarddá.


A törzs tagjai különböző affinitásokkal éltek együtt, mely egy állandó zavart okozott. A nyugtalan élet s a majdnem állandósult hideg arra késztette a törzs különböző csoportjait, hogy önállósuljanak, s jobb helyet keressenek magukat. Így affinitásukra osztva a csoportok különváltak, gyermekeiket mellettük hordozva. A saját erejüket és annak gyakorlását elősegítő helyekre vonultak. A tűz használói a sziget melegebb részeire, a víz használók közvetlen a tengerek mellé települtek le. Ez egy huzamosabb ideig mindenkinek megfelelt. Ulgard természetesen nem volt üres, mint a törzs fő telephelye, de méltányos csoport vált el tőlük. Ez a szétvált állapot viszont nem volt hosszú ideig fenntartható. Bármennyire is szerették volna, a született gyermek affinitása a szülők által nem volt befolyásolható. Habár szerették gyermekeiket, ha nem volt ismeretségük egy másik affinitásban, akkor nem tudták segíteni gyermekeik fejlődését. Ekkor lépett a színre Nülbela, ki az ekkori legismertebb szent mágiaművész volt. Mint szent affinitású ember, aki ritkaságnak számított a törzsben, egyedül érezte magát, de ha volt esélye találkozni egy azonos elemű művésszel, mindig boldogsággal öntötte el szívét. Ez késztette az eddigi legnagyobb tervének végrehajtására, ami a szent affinitású emberek összegyűjtése volt. Azt tervezte, hogy egyedül bejárja a szigetet, s településről településre a szárnyai alá veszi az összes szent mágiaművészt. Nülbela az emberek látható nyugtalanságát használta ki, de mivel jól ismert, kedves, tisztelt személy volt, így sikerrel járt. A kétségbeesett szülők örömmel állították mellé gyerekeiket, akiket Nülbela s segítői visszakísértek Ulgard területére. Így minden települést meglátogattak a szigeten, s fénykristályokat használva figyelték meg a csecsemők, fiatalok affinitását, kiknek még nem volt tudása saját erejéről. Fiatalok, idősek, mind Nülbela védelme alá szálltak. Mindössze 100 embert gyűjtött össze, mire önmaga visszaért Ulgardba. Pont ebben az időben történt az egyesülés is, ami pedig a királyság kialakulásához vezetett. Mivel már sok ember hozzá tartozott, így a királyválasztáson lemondott jelöltségéről. A királyság létrejöttével egyidőben kiépítette a Templomot, mely egy nagy méretű épületkomplexum lett. Itt éltek a szent felhasználók, s ez vált a vallás gyakorlásának központjává. A Templom befúrta saját létezését a köztudatba, s a királyi erő segítségével, valamint az emberek beleegyezésével a szent affinitással született egyéneket mind a templomba küldették, hogy ott kiteljesedjenek. Így alakult ki az a vallási, és szent affinitást használó katonai erő szervezete, ami ma a “Templom” néven működik.


A szervezet felépítése


A Templom egy vallási, közbiztonsági és katonai szervezet. Az ország közbiztonságáért felelős, valamint fő haderőt képző egysége az “Őrség.” Az Őrség egy önkéntes rendfenntartó, valamint katonai egység, ahová bárki jelentkezhet. A jelentkezők egy két éves kiképzésen mennek keresztül, amit sikeresen elvégezve őrré, s katonává válnak. Az őrök főképp hagyományos rendőrségi feladatokat látnak el, tehát járőröznek az utcákon, épületek, fontos helyek őrségét alkotják. Az Őrségen belül több rang is van, tehát van egy mászható ranglétra, vagy lehet specializálódni. Az első lépés az őr, aki sikeresen elvégezte a kiképzést. Ebben a kiképzésben megtanítják a kardforgatást, valamint egyéb fegyverek, például a lándzsa és íj használatát, valamint a Templom által elfogadott harcművészetet, a “Felhőtempó”-t. Az őr rang után következik az őrtiszt, aki egy kisebb, őrökből álló egységet vezet. Efölött áll az őrkapitány, aki a tiszteket, valamint az őrséget felügyeli, a saját, meghatározott településén.
Az Őrségen belül akadnak speciális beosztások: Valgrüna segéd, bűnügyi végrehajtó, stratégista, harci szervező, felszerelésbiztos, gyógyító segéd, valamint az Őrség oktatói is külön beosztások alatt dolgoznak. Harcművészek, fegyverek, valamint a különleges jogok tanárai. Minden őrségi tag köteles az őri feladatait elvégezni, tehát még ilyen posztokban is felkérhetnek embereket arra, hogy járőrözést vagy körözött ember elfogásával foglalkozzanak. Az Őrség minden tagja köteles a Templom megszabott szabályzata szerint cselekedni, ami a “Kódex Az Igazsághoz” nevű könyvben van lejegyezve. Továbbá, az Őrség ugyan a Templom felügyeletében van, de vallási vonatkoztatásai szinte nincsenek. Azon kívül, hogy minden tagtól elvárt a megjelenés heti egy ceremónián, valamint egy-két különleges eseményen, több feladatuk nincs. Ezen felül a Templom lakhelyet biztosít laktanyákon, a városok közelében. Ezen felül meghatározott fizetést is kapnak, s egységes ruházatot, valamint élelmet is biztosítanak. Az Őrséghez való csatlakozással minden személyes birtok a Templom tulajdonává válik, mindaddig, míg szolgálatban vannak. A kapitányi posztban már lehet saját értékük.
Egyetlen kivétel akad az Őrségen belül, mégpedig a királyi őrség. A királyi sereg is ebből az egységből épül fel, de óvatosan kiválasztva képeznek egy külön osztagot, ami főképp a királyi palota s környékének védelmére specializálódik.


A szervezet egyik különleges egysége a “Valgrün,” mely mindenféle feladatot ellát. A Valgrün csak szent affinitású nőket fogad be köreibe, s csak akkor válnak “Valgrünává,” azaz a Valgrün igazi tagjává, ha képesek a “Lanza Sagrada” nevű varázslatot sikeresen aktiválni. Először minden szent affinitású embernek át kell mennie az Őrség képzésén, s kimagasló teljesítményt kell nyújtani, mint őr, hogy ebbe a körbe bevegyék őket. A Valgrün egy elit szervezet, mely erős szent használókat képez tovább, hogy még erősebb védelmet biztosítsanak. Ellátnak rendfenntartó szolgálatokat is, de háború esetén ők az első (s általában utolsó) védelmi vonal. Tehát egy főképp katonai szervezetről beszélünk. További képzésben részesülnek, hogy tökéletesítsék a harc s igazságszolgáltatás minden aspektusát. A valgrünák felelősek a vallási feladatok elvégzéséért is, ők a Templom papjai. Istentiszteleteket, egyéb ceremóniákat tartanak. A vallási feladataikra akadnak helyettesek is, ha nem képesek ők maguk elvégezni.
A valgrünák mind speciális páncélzatot, s fegyvereket kapnak. A Templom minden oldalról bebiztosítja életüket, tehát egyéni Valgrün ruházatot kapnak a Templomtól, valamint ugyanitt a templomokban laknak, étellel ellátva. A pénzügyi szükségleteiket is a szervezet fedezi, így fizetésre nincs szükségük. A valgrünák speciális küldetéseket végeznek el, például terroristák és bűnözők elfogása, mágikus bestiák kiirtása vészhelyzet esetén. A Valgrün egység létszáma kicsi, mindössze 100 valgrüna létezik.
A Valgrün kapitány a ranglétra következő lépése. A Valgrün kapitány, másnéven “Valgrena” a valgrünák irányításáért felelős. Valgrena akkor lehet valaki, ha fél szárnyuk nőtt a hátán, tehát kellően magas a fluxtest szintje. A kapitányok már névre szóló felszerelést kapnak, s nagyobb méretű vallási ceremóniák lebonyolításában vesznek részt. A Templom számukra is biztosít mindent, de több felelősége akad. Fontosabb jogok is járnak a titulus mellé, amelyek ugyanekkora felelőséggel járnak. Ha egy helyzet veszélyesnek ítélt, akkor ölhetnek embert engedély nélkül, valamint egyéb törvények fölött helyezkedhetnek el, átugorhatnak igazságszolgáltatási lépéseket, tehát azonnali büntetést szabhatnak ki.


Valgrün egységek felett a Palatina helyezkedik el. A “Palatinák” teljes szárnyú emberek, a szent mágia egyik legmagasabb szintű használói. Ők a királyság utolsó védőfala, valamint ők képezik a “Fénytermet,” a Templom felső bíróságát. A Templom legerősebb egysége, akik a Faustinát, a templom vezetőjét védik. A Palatinák összesen 5 tagból állnak, egyikőjük pedig a Palatinák vezére, a “Palatina Exodus.” Természetesen mindent biztosít számukra a szervezet, felszereléstől a legkisebb apró dolgokig. Legendás alakok, kiket a Valgrünákkal együtt megesan tisztelnek. Megjelenésük ritka, csak a legfontosabb eseményekkor, vagy háborúban jelennek meg. (A három egység együtt felelős a királynő védelméért, s az ország harci erejét is ők képezik. A Királynő vezet egy külön egységet, a királyi őrséget, de ez csak egy tovább képzett osztag.)


A Templom feje a “Faustina.” A faustina a templom vezetője, s a legmagasabb szintű szent mágiaművész. Ha valakinek fehér haja lesz, tehát eléri a tizes szintet fluxteste, erre a rangra lép. Minden egység fölött irányítása van, s ő végzi el a legfontosabb vallási feladatokat, mint például a királynőválasztási ceremóniát. Ha több ilyen szent mágiaművész akad, akkor a legidősebb kapja meg a Templom oltárát. Ha pedig nincsen Faustina, akkor a Templom felső tagjai, a valgrünák és palatinák szavazást tartva választanak maguknak vezetőt. Ez általában a palatina exodus, de már akadt példa arra, hogy visszautasították.A hozzászólást Nadyun összesen 4 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Márc. 23, 2019 6:41 pm-kor. (Reason for editing : Nadyun)

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.