You are not connected. Please login or register

Iskola: Tűz mágiaművészet

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Iskola: Tűz mágiaművészet Empty Iskola: Tűz mágiaművészet on Csüt. Feb. 07, 2019 3:09 am

Arkhan Iyusu

Arkhan Iyusu
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Tűz mágiaművészet

Bevezetés, ismertető:
Lángoló vész, pusztítás, perzselő vágy és szenvedély. Ez a tűz eleme, mely rettegett borzasztó pusztító ereje miatt. Az erdő iskolája után így tehát a második legalkalmazottabb és legkedveltebb mágiaág. Bár egy tűzvarázsló nevét félelem övezi, érdemes megjegyezni, hogy a tüzet használó mágiaművészek maguk is félik, tekintve az elem zabolátlan és nehezen irányítható természetét, mely képes saját idézőjének is végzetes sebeket ejteni. Ennél fogva is, a tűz elem oktatása, a villám elem után és a levegő elem előtt, a legszigorúbb keretek közt zajlik. Halálos és gyönyörű, ezért nem meglepő, ha a rosszra hajlamos emberek legkedveltebb elemeként van számon tartva.

Főbb elvei:
A pusztítás csupán egy elem, hogy az újjászületést lehetővé tegye.
Szenvedély és fegyelem nélkül nincs komoly eredmény, csupán vész és pusztulás.
Határozottság mindenben és mindenkor.
Az emberek vágyai fűtik az élni akarás tüzét.

Túlhasználási tünetek:
Aki a tűzzel játszik, az előbb vagy utóbb, de megég. Ugyanez történik azokkal is, akik a fluxtest kimerültsége ellenére újabb lángokat keltenek. A test hőmérséklete eleinte lassan, majd hirtelen növekedik meg, pulzáló, végül égető, maró fájdalmakat okozva belsőleg. A tűzvarázsló makacssága legvégső esetben emberfeletti lázhoz vezet, mely elkerülhetetlen halált okoz.

Varázslatok felhasználási nemének eloszlása:
A tűz eleme legfőképpen a támadásra összpontosít, s még a haszon varázslatok legjava is csupán fűtőanyag a támadó igék számára, védelemnek helyet alig hagyva. Így az eloszlás végül:
-12 támadó
-6 haszon
-2 védelmi varázslat teszi ki a tűz művészetét.
Összesen tehát 20 varázslat található.

1. Szint - Kezdő

Begyújtás
     Leírás: A használó képes a tűz előidézésére (pl.: gyertya, fadarab begyújtására) akár közvetlen érintkezés nélkül is.
     Varázsige: -
     Mozdulat: Az ujjak és a kéztő körkörös mozdulata, fentről lefelé, majd egy csettintéssel lezárni a határozott mozgássort.
     Használat: A használó képes szikrákat szórva meggyújtani gyúlékony tárgyakat, folyadékokat.
     Különleges hátrány: -

Tűz Birtoklása
     Leírás: A használó képes a tüzet a tenyerében tartani és irányítani.
     Varázsige: „Akaratom szolgája a tűz.”
     Mozdulat: A tűz fókuszban tartása, majd határozott, gyors mozdulattal a tűz felkapása és a tenyérben tartása.
     Használat: A Tűzmágia alapja és gerince, A mágiaművész kedve szerint irányítja és formálja a tüzet, amit a kezében tart. A varázsló harcban is használhatja a tüzet. A tűz tenyérben tartása folyamatos koncentrációt igényel.
     Különleges hátrány: Megfelelő koncentráció híján, a használó megégetheti magát.

2. Szint - Középhaladó

Tűzcsóva
     Leírás: A mágiaművész tűzcsóvát tud lőni az ujja használatával.
     Varázsige: -
     Mozdulat: A tűz birtoklása a kézben majd a tűz ujjbegybe való koncentrálása után, a mutató és a középső ujjal való célzás.
     Használat: A varázsló egy kisebb csóvát képes kilőni a kezéből, ami az eltalált célpontra egy gyenge lökéshullámot kifejtve lángba borítja egy pár másodpercre. A gyenge tűz elsőfokú sérülést okozhat.
     Különleges hátrány: -

Forráspont
     Leírás: A használó a folyadékot fel tudja forrósítani, vagy akár el is tudja párologtatni teljesen.
     Varázsige: -
     Mozdulat: A folyadék, vagy a folyadékot tartalmazó tárgyra való folyamatos koncentráció, mindkét kéz összetétele, majd a hüvelyk és mutató ujjakkal való háromszög formálása. A háromszög fókuszában a tárgynak/folyadéknak kell lennie. Ezt a tartást mozdulatlanul kell tartani, ameddig a folyadék el nem éri a kívánt hőmérsékletet.
     Használat: Folyadékok felforralása.
     Különleges hátrány: -

3. Szint - Haladó

Tűz rituálé
     Leírás: A varázsló egy hosszabb időt a tűz fölött való meditációval tölt, hogy fokozza a tűzzel való affinitását.
     Varázsige: „Én a tűz vagyok, a tűz pedig én. - Egység. Tökéletesség. Erő -”
     Mozdulat: Ülő helyzetben való nyugodt, merev testtartás.
     Használat: Tűz közvetlen közelében használható. 3 órás meditáció után a mágiaművész felfrissül és legközelebbi két tűz varázslata egy fokozattal erősebben éget.
     Különleges hátrány: Ha a művész elalszik meditáció közben, a varázslat töltése megszűnik. 

Tűz lehelet
     Leírás: A használó egy erős tűzhullámot fúj, ami nagy sebességgel terjed előre, ami az ordítás erejétől függően megégeti és lángra lobbantja az eltalált tárgyat vagy élőlényt.
     Varázsige: -
     Mozdulat: Mély levegővétel majd mind két kézzel egy erős ütés produkálása a mellkasra.
     Használat: A varázslatot idéző egy mély lélegzet után egy ordítást követve tüzet tud lehelni.
     Különleges hátrány: A használat után a mágiaművész erős, égő érzést tapasztalhat a torkában és többszöri használata után hangszálainak károsodását kockáztatja.

4. Szint - Beavatott

Tüzes talaj
     Leírás: A művész a tűz erejét segítségül hívva megolvasztja a földet, így az olvadt területen áthaladó lények első, majd másodfokú égési sérülést szenvednek el rajta tartózkodva.
     Varázsige: -
     Mozdulat: A tenyérben tartott tüzet a földre dobva határozott mozdulattal rátaposni.
     Használat: A varázslót körülvevő talaj 3 méter rádiuszban megolvad. Képzettebb mágiaművészek (6. szinttől) irányítani is tudják a tüzes talaj terjedési irányát, így kiterjesztve akár 1 egész méterrel is.
     Különleges hátrány: Megfelelő koncentráció és/vagy védőfelszerelés nélkül a használó is súlyos égési sérüléseket szenvedhet.

Tüzes bűbáj
     Leírás: A használó megbájolja a birtokában lévő tárgyat.
     Varázsige: -
     Mozdulat: A varázslónak a számos tűzrúnák egyikét rá kell rajzolnia a tárgyra, majd a varázsige elmondása után rá kell fújnia a Tűz Lehelettel, hogy a varázslat érvénybe lépjen, vagy rendkívüli hőnek kell kitennie a tárgyat.
     Használat: A mágiaművész fegyvere a varázslat időtartama alatt lángba borul és további égési sérülést okoz annak, akit megsebeznek vele. Pajzsra és távolsági fegyverre is hat a varázslat, viszont távolsági esetében kevesebb ideig marad aktív és fele olyan hatékony.
     Különleges hátrány: -

5. Szint - Professzor

Tűzköpeny
     Leírás: A varázsló lángba borítja önmagát, ami megégeti a közelében lévőket.
     Varázsige: „Tüzes palástja Arionnak, védelmezz és fényesítsd be utam!”
     Mozdulat: A Tűz birtoklása mindkét kézben, majd egy-két vagy három orsós (360°) forgó mozdulat a levegőben. Az utolsó forgást befejezve térdre érkezve, mindkét tenyeret a földre csapva aktiválható a varázslat.
     Használat: A tűzköpeny forgó lángokat képez a varázsló körül, amik megégetnek mindent, ami közel kerül, megfelelő képzettség és koncentráció hiányában pedig még önmagát is. A tűzköpeny képes elnyelni kisebb tűz varázslatokat (3. szint.) A köpeny egészen 10 percig kitart, majd egyszerűen szertefoszlik.
     Különleges hátrány: Hibás mozdulatsor esetén irányíthatatlan lángcsóvák idéződnek, amik akár végzetes égési sérüléseket is okozhatnak idézőjüknek.

Tűzlabda
     Leírás: A varázsló a kezéből képes egy nagyobb, tüzes golyót kilőni, ami felrobban az első eltalált célponttal való ütközésnél, felgyújtva mindent egy 3 méteres körben. Fluxtest szintjétől (9. szint) és a labda nagyságától függően a varázslat hatótávja akár 6 (9. szinten 10) méteres körre is növelhető.
     Varázsige: -
     Mozdulat: A Tűz birtoklása mindkét kézben, majd a két tűz erős, határozott mozdulattal való összezúzása a tenyerek között egy nagyobb, égő golyóvá. Végül a labda elhajítása.
     Használat: A használónak komoly nyugalomra és képzettségre van szüksége, hogy sikeresen végre tudja hajtani ezt a varázslatot. A Tűzlabda az extrémen veszélyes varázslatok közé tartozik, ami képes épületeket is csonkítani vagy akár tömegeket felgyújtani. A labda annál nagyobbra nő, minél tovább van a két tenyér közt, ez maximum 3 másodperc lehet. Ez után a labda mindentől függetlenül felrobban a mágiaművész kezei közt.
     Különleges hátrány: Megfelelő koncentráció híján vagy abban az esetben, ha a tűzlabdát túl sokáig hagyja növekedni, felrobbanhat a kézben, másodfokú égési sérülést szenvedve el meztelen bőrfelületen.

6. Szint - Mester

Tüzes düh
     Leírás: Képes felforrósítani a vért és passzívan felerősíteni a fizikai erőt.
     Varázsige: „Sárkányok ereje. Ősök dühe.Érezzétek végtelen haragom!”
     Mozdulat:  Izmok megfeszítése és erős lábdobbantás az ige végén.
     Használat: A varázsló a képesség használatával megduplázhatja fizikai erejét és eltompítja a fájdalom érzetét. A varázslat időtartama függ a használó fizikumától és akaraterejétől, mely 3-5 perc közt terjedhet.
     Különleges hátrány: A művész csak akkor tudja használni ezt a képességet, ha tényleg dühös. A képesség időtartamának lejártával éles fejfájást és heves izzadást tapasztalhat, aminek a súlyossága a használó fizikumától függ.

Tűzrúna
     Leírás: Egy rúna földre rajzolásával létrehozott erős, robbanékony csapda, ami felrobban, ha rálépnek.
     Varázsige: -
     Mozdulat: Egy kiválasztott rúna földre rajzolása, majd a Tüzes lehelettel való aktiválása.
     Használat: A rúna készítéséhez szükséges piros festék, amit kénnel össze kell keverni. A rúna csapdaként funkcionál, a rúna aktiválásához szükséges legalább fél méternyi sima felület. Egyenetlen vagy hibás - repedt - talajon nem működik. A rúna aktiválás után a Tűz Birtoklásával eltüntethető az eredeti használó által. Akármennyi rúnát el lehet helyezni, ameddig a Fluxtest energiája engedi. A robbanás páncélozatlan áldozatainak akár másodfokú égési sérüléseket is okozhat.
     Különleges hátrány: -

7. Szint - Mágus

Lélektűz
     Leírás: Lélekhullámok fizikai síkra hozásával kék színű tüzet lehet formálni. Ez tűz kiolthatatlan és nincs szüksége levegőre, hogy égjen.
     Varázsige: „Lelkem lángjai, fényesebben égnek, mint a nap.”
     Mozdulat: Ugyanaz, mint a Begyújtásnál. A lélektűz erősebb fókuszt igényel, mint az átlagos tűz.
     Használat: A lélektűz ártalmatlan idézőjére nézve, viszont másokra komoly fenyegetést jelent. A lángok addig égnek, ameddig a varázsló képes megtartani fókuszát és akaratát a megfelelő szinten. A használónak nincs szüksége fluxtestre, hogy fenntartsa a lélektüzet, csupán fókuszra.
     Különleges hátrány: -

Tűzoszlop
     Leírás: A föld kérge alatt lévő magma előhívása, és egy specifikus ponton egy kitörés keltése. A felszínre kerülő láva szétcsapódik egy 2 négyzetméteres területen, a keletkezett lyukból pedig folyamatos lángok csapnak fel, amik elérhetik akár az 5 méteres magasságot.
     Varázsige: -
     Mozdulat: Legalább egy kar tenyérrel lefelé néző alaphelyzetéből lassan felemelve és a tenyeret a földről az ég felé fordítani, majd határozott mozdulattal ökölbe kell szorítani.
     Használat: A megidézett Tűzoszlop akármilyen helyzetben gyorsan használható többféle célra. Hirtelen mozdulatokkal és akaraterővel több oszlopot is meg lehet idézni rövid idő alatt, ám a Fluxtestet rendkívüli mértékben meríti ki 2 vagy 3 tűzoszlop is. A tűzoszlop több, mint 20 percig is éghet, ami lehetővé teszi a mágiaművésznek, hogy kedvére formázza a csatateret. Kivételesen erős tűzmágusok (10. szint) képesek a tűzoszlop hajlítására.
     Különleges hátrány: Fokozott figyelmet kell fordítani arra, hova is irányítja a kitörést, egy figyelmetlen használó ugyanis önmagában is kárt tehet, ha túl közel idézi az oszlopot.

8. Szint - Főmágus

Tűzlándzsa
     Leírás: A használó egy hosszú, égő lándzsát idéz meg, amit képes harcra használni vagy el tud dobni, a lándzsa becsapódásnál/harc közben el tud törni. Ilyenkor felrobban és 4 méteres körben erős nyomást fejt ki.
     Varázsige: -
     Mozdulat: A tűz mindkét kézben való tartása, kinyújtott karok széttárása, jobbkéz jobbra/balkéz balra, majd a Tűzlándzsa kézbevétele és használata/eldobása. Fontos, hogy a művész akarata és képzelő ereje a lándzsára fókuszáljon, másként a varázslat nem jön létre.
     Használat: A Tűzlándzsát a varázsló képes közelharci fegyverként és dobófegyverként is használni, előbbi fokozott veszéllyel jár, mivel a lándzsa eltörése esetén a robbanás hatással lehet a varázslóra is. A lándzsa becsapódásnál nem törik el minden alkalommal, így újra használható. Megfelelő felszereléssel más is kezeibe veheti a fegyvert. Minden lándzsa eltörésig vagy 10 percig él.
     Különleges hátrány: -

Pokoltűz
     Leírás: Egy nagy területen képes enyhe földrengést követve megrepeszteni a föld felszínét és másvilági, zölden égő lángnyelveket előhívni, amelyek víz és egyéb folyadékok által kiolthatatlanok, nincs szükségük levegőre, hogy égjenek és hosszabb ideig élnek, mint az átlagos tűz.
     Varázsige: „Alvilág vére, mutasd magad! Örök lángot hívok a felszínre!”
     Mozdulat: Féltérdre ereszkedve, két kezét a földre téve, ökölbe szorítva elmondani a varázsigét. A földrengés kezdetekor a varázsló feláll, hogy kihúzza a föld alatti tüzet, mely nagy fizikai és mentális erőt igényel.
     Használat: Az zöld lángok sok ideig égnek, így természetes akadályként funkcionálnak a csatatéren. Ez a tűz intenzívebben égeti áldozatait és sokkal kínzóbb fájdalmat okoz. Ha a varázsló elég képzett és vakmerő, akkor képes a pokoli lángnyelveket kézbe véve Birtokolni, és használni akár további varázslatok felerősítéséhez. A láng, tekintve, hogy olthatatlan, csak időlegesen ég, mely a lángok méretétől függően lehet 1-30 perc.
     Különleges hátrány: A zöld lángok nem alszanak ki könnyen, így fokozott veszélyt jelent a használóra nézve, ha a láng fölötti kontroll elvész, akkor a pokoltűz gyorsan terjedve szénné égetheti pár perc leforgása alatt.

9. Szint - Fejedelem

Sárkányvér
     Leírás: A varázsló képes a vérét folyékony tűzzé változtatni, a varázslat rövid hatóideje alatt a használó nem érez fájdalmat és vitalitása megnő. Ha a használót megtalálják sebezni, akkor vér helyett tüzes láva fröccsen a felszínre.
     Varázsige: „Föld. Vér. Tűz!”
     Mozdulat: A varázsige elmondása, majd a Birtokolt tűz felszippantása az orrba. Ha a varázslat sikeres, akkor a használó szemei lángra lobbannak.
     Használat: A Sárkányvér amellett, hogy megégeti azokat, akik megsebzik a használót, extrém vitalitást és regenerációt is kölcsönöz a használónak megközelítőleg 10 percre. Amíg a képesség aktív, a használó képes tüzet lehelni és lávát köpni, mint egy igazi sárkány. A képesség nem egyszerre szűnik meg, hanem folyamatosan elenyészik és elmúlik.
     Különleges hátrány: Ha a képesség hatóideje lejár, a még nem begyógyult sebek nem regenerálódnak tovább, így a súlyos sérülések akár halálhoz is vezetnek.

A Tűz hírnöke
     Leírás: A mágiaművész képes egy vad tűz elementál idézésére, ami követi, megvédi és engedelmeskedik neki. A lény formája többnyire a használó képzelőerejétől függ.
     Varázsige: „Tűz eleme, Szabadulj ki a menny rejtekéből, Egyesülj akaratommal, Forrj eggyé testemmel, Lépjünk együtt a pusztítás mezejére!”
     Mozdulat: Egyik kézben egy gránátkő, másikban egy Birtokolt láng összeolvasztása és két kézben tartása, majd a varázsige közbeni felemésztése. Az utolsó szikrát egy határozott mozdulattal a földbe szúrni.
     Használat: Az elementál egy erős elemi lény, amit a művész puszta akarata tart életben. A lényre nem hatnak a tűz varázslatok, képes tűzlabdát lőni, és tüzes aura veszi körbe, ami megéget akármit egy méteres körzetben. A lény ereje a méretétől függ. A lény nem tud megsemmisülni puszta sebzéstől, helyette egyre kisebb és kisebb lesz, addig a pontig amíg semmivé nem válik. Idővel az elementál összemegy. A mágiaművész akármikor megszüntetheti a varázslatot, elpusztítva ezzel a lényt. A varázslat újbóli aktiválása nem idéz meg még egy lényt, helyette csak a méretét növeli a már megidézett elementálnak.
     Különleges hátrány: -

10. Szint - Aspektus

A Tűz Avatára
     Leírás: Az idéző lángba borítja önmagát és környezetét, szörnyű kínok között hamuvá ég, majd a hamvaiból átkozott lángokban újjászületik egy túlvilági formában. Ebben a formában a mágiaművész előző életének összes tudásával és varázslatával rendelkezik és erősebb formában tudja azokat használni.
     Varázsige: „Sötétség! A legmélyebb feketeségből feléledj! Rémálmok ura, ki napként tündökölsz, A káosz vizében tükröződsz! Most téged hívlak, s fohászkodom, Ki előttem áll, elpusztuljon! Halál ura, ki a négy világot őrzöd! Add át nekem minden erőd! Engedd át nekem minden hatalmad, Kérlek téged, varázserőd kezembe add! Halálom szenteli majd neved! Engedd, hogy hatalmaddal pusztulást hozhassak!”
     Mozdulat: -
     Használat: A mágiaművésznek Léleklángra van szüksége a varázslat előhívásához és engednie kell, hogy az lélekláng beborítsa és feleméssze. A művész földöntúli formájában:
- immúnis az tűzre;
- láng köpenyt visel, mely immáron minden tüzet elnyel;
- pokoli szárnyaival képes nagy sebességgel szelni a levegőt földdel közeli magasságban és felégetni lángoló szárnyai alatt levő földet.
     Különleges hátrány: A használó öntudata az újjászületést követően megszűnik létezni. A túlvilági forma a mágiaművész életenergiájából meríti erejét, így felemésztve azt. A legerősebb porhüvely is egy órányi féktelen pusztítás után az avatárral együtt véglegesen kimerül, a használó pedig életét veszti.

Főnix szíve
     Leírás: Elhamvasztott lények feltámasztása.
     Varázsige: „Legyen áldott teremtő kezed, Mivel az életnek magját elvetted. Imádkozom előtted és kérlek, Adj még egy esélyt lényednek! Mutasd meg kegyes hatalmad, És áldani fogom örökre a te neved!”
     Mozdulat: -
     Használat: A varázsló újjáéleszti hamvaiból a kiválasztott célpontot, de nem önmagát. A célpont pár perc leforgása alatt feléled a hamvakból visszanyeri a vitalitását és megfiatalodik, a fiatalodás mértéke függ a célpont életéveitől, megközelítőleg 10 évet fiatalítva rajta. A célpont az újjáéledést követően huzamosabb ideig nem képes semmilyen cselekvésre. A célpont nem lehet régebben halott egy napnál. A varázslat töltésének időtartama 10 óra. A varázslathoz szükség van a Nap erejére, így éjjel lehetetlen végrehajtani.
     Különleges hátrány: A feltámasztott lény lelke nem tér vissza, így nem képes varázslásra soha többé.


Köszönöm, hogy elolvastad a tűz iskola ismertetőjét és részletezését! Ha esetleg nem tudsz azonosulni az elvekkel, esetleg nem tetszenének a varázslatok, nyugodtan vess egy pillantást a többi iskola kínálatára!A hozzászólást Arkhan Iyusu összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Feb. 07, 2019 5:23 am-kor.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.