You are not connected. Please login or register

Sepaise

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Sepaise    Empty Sepaise on Hétf. Márc. 18, 2019 7:27 pm

Arkhan Iyusu

Arkhan Iyusu
Adminisztrátor
Adminisztrátor
|Mesélőként|

A fűszer nagyvárosában élettel teltek az utcák. Megszokott a sürgés-forgás ebben a forgalmas városban. Olyan fényes és tiszta napokon, mint a mai, csattogás és fémes kongások zaja hallik nyugatról, a temető és az üzemek felől. Meglepő lenne, ha az előbbiből erednének ezek a hangok, s nem kis pánikot keltene, de szerencsére a helyzet nem így áll.
A piactéren emberek seregei nyüzsögnek, egyesek szabályszerűen sorakoznak: új készlet érkezett Dél-Nyugatról, a Barbár vidékekről és Nadiya országának számos belső pontjáról. Minden hónapban ezt a napot várják leginkább a helyiek. Első kézből juthatnak hozzá olyan finomabbnál finomabb vad bundákhoz, melyeket a barbárok fűszerért cserébe dolgoztak fel saját kezeikkel és szeretettel. Legalábbis sokan szeretik így vélni, s az üzletnek is jót tesz. Nyugtató a tudat a kereskedők számára, hogy a valóság is többnyire ez, a barbárok ugyanis alighanem imádják az északi fűszereket. Na meg az ékszereket, melyeket Oniryx testvérvárosból szereznek be.
- Tessék csak, tessék! A legminőségibb lóbőr, a legbolyhosabb báránybunda és legdúsabb medveirha itt és most! Új készlet, frissen cserzett, meleg anyag! - Egy lelkes, kövér orrú, enyhén pocakos férfi kiabálja túl a tömeget, ki alig pár napja léphetett be a középkorúak soraiba. Szekerek állanak mögötte, telis-teli áruval, lefödve, takarásban.
Nem olyan messze tőle, szemben másik értékesítő kap az alkalmon, hogy átvegye a kiabálás szerepét, míg vetélytársa levegőt vesz. Sokak tanultabbak, s táblákkal egészítik ki bódéjukat, hogy aki olvasni tud, az egyszerűbben tudakozódhasson a kínált áruról. Persze a hangot előbb-utóbb mindenki megkapja - aki elég gyors, persze.
Fűszerész gigantikus bódéja, alighanem külön üzlete található a tér közepén, melyet kíváncsi és szaglászó népségek ölelnek körbe, hol fintorogva, hol elismerve az illatokat. Elterjedt és közkedvelt luxuscikk a füstösfű, ám vannak emberek, akik még mindig nem képesek megkülönböztetni azt a hagyományos ízfűszerektől. Ők azok, akiknek pénze sincs hasonlóra, csak szaglásznak. A füstösfű illatát az is felismeri, s élvezi, aki annak létezéséről sem tud, főleg azért, mert a hölgyek gyakran hajba rejtik, esetleg azzal fognak össze pár fürtöt, férfiúk esetében pedig fül mögött is elegánsan megfér.
A piaci napok gyakran telnek eseménytelenül, mert bár Sepaise az adás-vétel egyik példaértékű városa, a luxuscikkek megfizetése kevesek számára megengedhető. Másnap a kocsik Ulgardba indulnak, s a hónap végére bejárják az összes nagyobb várost. A termékek pedig remélhetőleg elfogynak, mint többnyire szokott. Ebben remél a kereskedő ember.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.