You are not connected. Please login or register

Leírás

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Leírás      Empty Leírás on Kedd Feb. 26, 2019 4:10 am

Arkhan Iyusu

Arkhan Iyusu
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Sepaise

A településről:
Sepaise egy többszerepű, kevert város, viszonylag közel Ulgardhoz, sőt, a legközelebbi nagyváros. A királyságban betöltött szerepei közül a fontosabbak: a fegyvergyártás, bányászat, feldolgozás, kereskedelem és fűszertermelés. Ez utóbbi adta egykor jelenlegi nevét is a városnak. Az Észak fűszereinek legszínesebb választéka található Sepaise raktárain és kereskedőinek rakományain. Oniryxet követve a második legfontosabb fegyvergyártó település Ulgardon kívül és bányászata is az eszköz- és fegyververés körül forog. A bányák nyersanyagainak javát itt dolgozzák fel, a város nyugati részén. A nemesfémeket és ásványokat Oniryxbe küldik.
Kereskedelméről messze földön híres, s talán az egyetlen olyan városa a királyságnak, melynek emberei gyakran megjárják a Barbár Földeket. Meglepő, de fűszerért és némi általános cikkért cserébe a nyugatiak szívesen dolgoznak olykor a királyságnak, ám annál szívesebben készek cserekereskedelemben saját terméseiket, anyagaikat eladni. Bár az erre irányuló kereskedelem ritka, olykor mentőöv a királyság számára terméketlen időkben.
Nyugatra a várostól, azonnal a falakon túl egy méretes temető található. Senki sem biztos benne, hogyan és miért vált ilyen méretessé a temető, tekintve, hogy Ulgard sem rendelkezik hasonló mennyiségű fejfával saját temetőin belül. Sokan úgy gondolják, illegálisan és észrevétlenül is temetkeztek ide emberek az elmúlt évszázadokban, ezért a városi őrségnek hosszú idők óta feladata őrizni és szemmel tartani ezt a részt is.
A város északi kapuja közelében található a lakások legjava, mely a műhelyekbe nyúlik át lassan kelet felé. A kereskedők üzletei a centrumban találhatók, a főtérrel szomszédosan, ami ugyanis a nagyvárosok között is a legkisebb.

Környezete:
Északra található a hegyoldal, melybe több bejáratot is vájtak idővel. Ezek vezetnek a bányarendszerekbe, mik mélyen a hegy gyomrába vezetnek. Itt termelik ki a királyság fémjeinek legjavát eszközökhöz és fegyverekhez.
Környéke minden irányban tisztás, melyek földművelésben kaptak szerepet, s azokon túl is messzi kilométerekre található e legelső erdőség.
Nyugatra folyó szeli kettőbe Nadiyát, melyet híd fut keresztbe, utat adva Longard és Oniryx felé elsősorban, s meg nem jelölt falvakhoz útközben. Az főút egy őrtoronynál válik ketté, az említett nagyobb helységek felé vezetve.

Hősök csarnoka:
Olyan játékosok nevei, kik e térségből származnak, s hírnévre tettek szert.

Kitaszítottak:
Olyan játékosok nevei, kik e térségből származnak, ám hírhedt tetteik miatt soha nem látják őket szívesen.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.