You are not connected. Please login or register

Leírás

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Leírás      Empty Leírás on Kedd Feb. 26, 2019 3:39 am

Arkhan Iyusu

Arkhan Iyusu
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Oniryx

A településről:
Ulgard után a második legfejlettebb infrastruktúrával rendelkező város, így felépítésében modern és tiszta: egyenes utak, levegősen épített épületek mindennemű üzletekkel és műhelyekkel, házak üvegablakokkal. Kezdetekben Oniryx csupán egy katonai település volt, ám mivel szükség nem volt ilyesmi helységre, részleges átalakításra került. Manapság is megtalálhatók korábbi szerepének nyomai, például a barakk a város északi részén kapuval elterítve az edzőföldekkel, s mai napig is Nadiya legfőbb ellátója fegyverek terén. Ezen szerepében Sepaise várossal osztozik.
Oniryx másodlagosan feldolgozással foglalkozik. Mindennapos szállítmányok érkeznek Sepaise bányáiból. Ugyan a gyakoribb fémeket helyileg Sepaisében dolgozzák fel, a nemesfémeket és ékszerfémeket javarészt Oniryxbe szállítják. Innen is kapta nevét a nagyváros egykor, mely nyersen annyit jelent, hogy "Ékkövek városa".
Népes városról van szó, így az utcák minden másodpercben forgalmasak. Bár korokat megélt település, eloszlásában legfőképp fiatalok lakják, friss munkaerőt biztosítva a műhelyekben legalább három generáció hajnaláig. A nemesfémekkel és ásványokkal azonban idősebb mesteremberek foglalkoznak, kiknek neve ismert az egész városban, s olykor még akár messze Ceyrában is és szerte Nadiya királyságában is.
A városháza keleten található, ami nincs közvetlen kapcsolatban a főtérrel, ugyanis az legközelebb egy utcával arrébb érhető el. Főképpen ékszer- és ruhaüzletek találhatók itt, szökőkúttal és egy kápolnával egy csöndesebb és üresebb részen elkülönítve. Műhelyek találhatók a vásártól délre, a falak menték, ellentétes irányban, a város nyugati részén pedig a lakónegyed található. Legkívül a szegényebbek, egyre beljebb pedig a gazdagabbak élnek.

Környezete:
Oniryx közvetlen folyó mellett fekszik, a túloldalon, két folyami elágazás között, található egy királysági őrtorony. Az utak kanyargósak és szanaszét ágaznak, számtalan kisebb falucskába vezetve. Némelyikük a térképen sincsenek jelölve, annyira aprók és jelentéktelenek.
Geológiailag Oniryxnek jó földje van, amit nem teljesen használnak ki. Kevés művelt föld található a kapukon kívül, azokon túl is hamar fenyvesek találhatók érintetlenül.

Hősök csarnoka:
Olyan játékosok nevei, kik e térségből származnak, s hírnévre tettek szert.

Kitaszítottak:
Olyan játékosok nevei, kik e térségből származnak, ám hírhedt tetteik miatt soha nem látják őket szívesen.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.