You are not connected. Please login or register

Rövidítések és szakszavak

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Rövidítések és szakszavak Empty Rövidítések és szakszavak on Vas. Jan. 13, 2019 6:52 pm

Arkhan Iyusu

Arkhan Iyusu
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Üdv, olvasó!

Ebben a posztban találhattok különféle rövidítéseket és rájuk magyarázatot, hogy mit jelentenek, ha esetleg nem ismernétek őket. Tehát ha összefutottál egy ismeretlen kifejezéssel, nyomj Ctrl+F-et és írd be a keresőbe! Ha így nem találnád meg, írj egy moderátornak, hogy frissítse ezt a posztot és nyugodtan kérdezd meg játékostársaidat, hogy mit is jelent az általad ismeretlen kifejezés!


NPC / NJK = Non-Player Character, magyarul Nem-Játékos Karakter.

SNPC / SNJK = Special Non-Player Character, avagy Speciális Nem-Játékos Karakter.

AFK = Away From Keybouard. Jelentése: "nincs itt, géptől távol"

OP = OverPowered. Szó szerint túlerőt jelent, de használata arra értendő, hogy valami túlságosan is erős.

IRL = In Real Life. Jelentése: a való életben, a valóságban.

IC = In Character. Jelentése: játékon belül. Így hívjuk a játékteret, ahol a karakter megnyilvánulása nem egyenlő a játékos valódi gondolataival.

OOC = Out Of Character. Jelentése: játékon kívül. Nem egyenlő az IRL rövidítéssel olyan értelemben, hogy OOC részlegnek hívjuk azt a fórumrészt, ahol a játékosok a karakteren kívül oszthatják meg gondolataikat a többiekkel. Ilyen például a chat.

Fluxtest = A játékunkban használt erőforrás. Hasonlít a manára, a varázslásban játszik szerepet. Részletesebb leírást erről a mágiaművészetről szóló posztunkban olvashatsz.

Multi = Egy ugyanazon személy által irányított, több/másik karakter. Lehetséges a multizás, természetesen megkötések és szabályok mellett.

Mágiaművészet = Mágia, röviden. Ez a forma, amit mi szívesen használunk a Nadyun világában található mágiahasználatra. Kérünk mindenkit, hogy a játékon belül, azaz IC a karakterekkel lehetőleg így hivatkozzon rá, ez a játékon belül elterjedt forma.A hozzászólást Nadyun összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. Jún. 27, 2019 12:20 am-kor. (Reason for editing : Nadyun)

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.