You are not connected. Please login or register

Halásztorony

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Halásztorony Empty Halásztorony on Pént. Feb. 22, 2019 6:37 pm

Arkhan Iyusu

Arkhan Iyusu
Adminisztrátor
Adminisztrátor
|Mesélőként|

A tavernából két középkorú férfi lép ki jóízűen mosolyogva. Valamiről beszélnek, ami - tekintve hangulatukat - boldogító eseményeket tartalmaz a közelmúltból. Léptük biztos, de nem túl sietős, bár úti céljuk a part, ahogyan az kikövetkeztethető lovaik terhéből: egy-egy pár horgászbot, hálók, vizes zsákok és kulacsok, elemózsia és üres edények a lovak hátsó részein. Halászok, akik egy jó adag reggelivel és pár korty alkohollal jóllakva kezdik a napot, mielőtt hozzáfognak munkájuknak. Asszonyok integetnek feléjük, fiatalok és gyerekkorúak is, mire azok csak összenéznek, a mosolyt viszonozva pedig megoldalazzák lovaikat indulási parancsként. Elhagyják a taverna körzetét, s csatlakoznak az utcát járó tömeghez, melyben még tízszer ennyi hozzájuk hasonló horgász ül lóháton, céljuk pedig ugyancsak a part. Fütyörészés hangja töri át az emberek beszélgetésének és puszta létezésének zaját: a horgászok úton vannak, vidáman. Legalábbis legtöbbjük.
Megvan a maga szépsége a hozzájuk hasonló, egyszerű népek életstílusának. Városkájuk mindig is a jó minőségű és nagy mennyiségű halkészletéről volt híres, na meg étkeikről. Életük a hal, s a cég, melyet apáik hagytak rájuk. Címerükként is egy vöröshátú tőkehalat választottak a tenger kék színű hátterével. Büszkék hagyatékukra és életvitelükre, melyen keresztül nem hagyják kihalni felmenőik szokásait.
Jól meglehet, sok szót hallani a halról ebben a városban, s nem tagadás, az emberek megszállottai a jó haltermékeknek, no meg a hencegést megállni lehetetlen számukra. Versenyek és városi programok keringenek csak a tengeri állatok és a belőlük készülendő termékek körül, de a város másik jelentős aspektusa a böszme torony, mely a kapukon kívül áll, nagyon közel az úthoz. Itt jelenleg is emberek és szekerek állnak ellenőrzés ügyén, hogy a Zarándokútra belépést nyerhessenek. Nincs igazából semmi különleges ebben az útban, csupán hosszú.
A torony tövében női őrség ellenőrzi az átkelni kívánkozó népeket. Nem meglepő jelenség, hogy felháborodnak a tartóztatáson, ám jelenleg is ez a helyzet.
- Kérem értse meg, hogy saját érdekében állítjuk meg! - Magyarázza egy, valószínűleg már rég szolgálatban teljesítő őr, míg társnője az illetett utazó szekerét és annak tartalmát tanulmányozza. 
- Valóban? Mégis mitől véd meg az, hogy feltúrják a szállítmányomat? - Háborog az aggastyán férfi. Hosszú, ősz szakálla mögül szája alig kivehető, ahogyan rámorog a rend őreire. Dús bundába takart teste és csuklyás feje termetes jelenséggé teszi.
- Csupán megbizonyosodunk abban, hogy ezen szállítmánya nem tartalmaz semmiféle törvényellenes cikket, esetleg fegyvereket. Nem mellesleg, ha szállítmánya túlságosan is értékes, nem engedhetjük tovább kíséret igénylése nélkül.
Ezt hallván az idős férfi csak még jobban elvörösödik amitől már komikusan fest hófehér arcszőrzete.
- Hallja, kérem, ez már felháborító! Nem valék sem kincstárnok, sem kovács, cégérem sincs! Üstfoltozó vagyok, mit szállítanék?
A párbeszédbeli partnere csitítóan felemeli tenyerét, amíg fiatal kollégájához fordul. Összenéznek csupán, a rangidős jelentést vár. Egy bólintást kap az ellenőrzést végző hölgytől, mire elégedetten bólint viszont. Az emberre vándorol vissza tekintete, ajkai pedig búcsúszóra nyílnak:
- Rendben van, szabadon járhat a Zarándokúton. Biztonságos utat kívánunk!
A szakállasnak több sem kell, már pattan is fel szekerére. Egy kis morgást megenged magának, de nem néz senkire sem. Bármilyen szitkozódás is lehetett az, nem célozta senkinek.
- Indulj! - Parancsol a lóra, mire az egy panaszos prüszkölést hallatva meghúzza a szekeret és már útra is lép Zarándokvára felé.
Percek kérdése csupán, a legközelebbi utazót megállítva a Halásztorony őrségének munkája folytatódik.A hozzászólást Arkhan Iyusu összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Feb. 22, 2019 11:41 pm-kor. (Reason for editing : Arkhan Iyusu)

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.