You are not connected. Please login or register

Tűzbástya

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1Tűzbástya     Empty Tűzbástya on Pént. Feb. 22, 2019 6:03 pm

Arkhan Iyusu

Arkhan Iyusu
Adminisztrátor
Adminisztrátor
|Mesélőként|

A Tűzbástya környéke csöndes, mint az mindig is szokott lenni az ehhez hasonló napos reggeleken. Szél fú a tengerpartot képző sziklás talaj rései közt, felnyúlva egészen a hatalmas, vörös tornyot körülölelő mohás és dohszagú falakig. A levegőben valamiféle feszültség érezhető folyamatosan, ám ez természetesnek hat; nem élő szervezet okozza. Olykor a szél meg-meglöki a nyugodt vizet, mit az hosszasan tűr. Ám néhai háborgása sem a szélre válaszol, sokkal inkább a Tűzbástya felé mutogat habzó karjaival, mintha csak bosszúságát fejezné ki annak puszta jelenléte miatt. Nem hiába, a természet maga is kifejezi nemtetszését, mikoron ellenkező elemek egymás felségterületét sértik.
A helyiek elmondása szerint ez normális, mindig is így volt, változni pedig nem látszik az idő múlásával sem. Réges-rég ez a hely szolgált lakhelyül azoknak a családoknak, akik a tűz jegyét hordozták lelkükön. Miért és hogyan kerültek ide, senki sem tudja, elvégre a történetek szerint Ulgardtól Dél-Keletre vándoroltak hont találni. Akárhogy is, a torony itt van és áll, már évtizedek, sőt, századok óta.
Emberek járnak és kelnek a part mentén a víztestet és az épületeket összekötő kövesúton, ahogyan zajlik az élet. A legtöbben nők, akik vizet hordanak vállukon átvetett karóra akasztva vagy éppen a fejükön egyensúlyozva vörös díszekkel megfestett, gyönyörű korsókban. Férfiak és gyermekek is találhatók az utakon, bár legtöbbjük útja másfelé visz ezen a korai órán. Zaj csupán a népesebb részekről hallik, ahogyan a mindennapos munka szépen és lassan, viszont biztosan elkezdődik. Idővel, mikor már mindenki felkelt, emberi kommunikáció tölti be az eddig élettelen hallásteret.
Elsőnek furcsa lehet, hogy az itteniek az óceán vizéből merítenek, ám a szemfüles látogató rövidesen hozzászokhat ez elmélethez, ugyanis, bár nem ritka tudomány, Tűzbástya lakosai hagyományszerűen megtisztítják vizeiket használat előtt, ahogyan azt régen is tették, a tűz családján belül. Forralással és szűréssel a só és egyéb anyagok kinyerhetők a vízből, ezt minden itteni generáció megtanulja.

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.