You are not connected. Please login or register

A királyság története

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

1A királyság története Empty A királyság története on Hétf. Feb. 18, 2019 2:10 pm

Nadyun

Nadyun
Fejlesztő
Fejlesztő
A királyság történeteA sziget az egyesülés előtt csoportokra oszlott, mely kielégítette mindenféle affinitású emberek vágyait. Ekkor a főtörzshely, Ulgard még csak csírájában létezett, de első telepedési helyként mindenki számára ismert volt. Mind a tűz, víz, erdő, villám művészei egyaránt keresték saját helyüket, s ennek megfelelő ideiglenes településeket alapítottak. Ez az állapot fennállt egy huzamosabb ideig, de mikor tudatukba jutott, hogy az affinitásuk nem vérhez kötött, a lelkük megmozdult az egyesülés irányába. Természetesen nem azonnal jutottak el erre a döntésre, hanem fokozatosan, időről időre, egyre többen vándoroltak vissza a kezdetek településébe. Ez a folyamatos demográfiai változás ahhoz vezetett, hogy Ulgard egy beláthatatlan, hatalmas fővárossá alakult. A különbözű gondolkodású csoportok között akadtak viszályok, amely szimplán a különböző életelvekből született. Ez az állandó nyugtalanság egy drasztikus lépés szükségét hozta előtérbe. Az immáron nagy városban egy gyűlést hirdettek meg, melyen minden idősnek vélt lakos megjelent, hogy képviseljék saját érdekeiket. A nagyhírű, ismert családok fejei vezették a gyűlést, kiket később klánokként írtak a történelem könyveibe. Ők Nadiya leszármazottjai voltak, akik külön értékeket képviseltek, eltérő élettapasztalataik és affinitásaik miatt. A gyűlés vitának indult, mert más dolgokat követelt minden csoport. Voltak akik külön államokat szerettek volna létrehozni, s egy szövetségen keresztül koordinálni őket, voltak, akik teljesen fel akartak oszlani eltérő, meghatározott területekre. Érzelmekkel teli vita volt, mely nem haladott egy megoldás felé sem. Nülbela ezt érzékeltette a jelenlévőkkel, s konstruktív irányba terelte a tárgyalást. A tényleges egyesülést javasolta. Egy közös terület, mely a sziget ismert részein nyúlik el, mindezt egy személy irányítaná. Habár az emberek érzelmeiket elfojtva megegyeztek az egységes ország létrehozásában, a királlyá váló ember tárgyában értelmes döntést nem tudtak hozni, így szavazásra került a sor.
Minden megjelenő embernek joga volt szavazni, s mindezt nyíltan tették. A következő személyekre szavazhattak: Julia, a tűz örököse, Naamia, a villámok úrnője, Sylvana, az erdők örzője, Violet, a szélsárkány, és végül Shelie, a vízjáró. A gyűlésen Nülbela is jelen volt, de más céljai lévén lemondott királyjelölt pozíciójáról. A szavazás több, mint 10 órán keresztül tartott, s mintegy lenyűgöző ötvennégyezer szavazat gyűlt össze. Az eredmények a következőek: Julia, 14.690 szavazat, Naamia, 10.100 szavazat, Sylvana, 9.201 szavazat, Violet, 10.051 szavazat, Shelie, 9.958 szavazat. Így az esemény végeztével Julia, a tűz örököse lett a nyertes. Egy héttel a gyülekezet és szavazás után, Julia beszédet tartott immáron népének nevezett embercsoportnak. Első lépése az ország elnevezése volt. Sokat tűnlődött rajta, együtt a többi klán vezetőivel, de végül egyetlen egy értelmes döntésre jutott. Így hangzott az ország elnevezésének beszéde:

- Ez a nap biztosan a történelem egyik mérföldkövévé válik. Én, Laguna Julia, itt állok előttetek, mint az első királynő, kit ti magatok választottatok. Én a tűz erejét a nép javára fordítom, s ti is engedjétek, hogy a lelketek tüzét a nemzet becsületes képére formáljátok. A nemzet elnevezése rám szorult, ami hatalmas feladat. A döntést végül egyedül kellett meghoznom, de tiszta szívemből hiszem, hogy méltó névre teszünk szert a jelen pillanatában. Legyen hát a nevünk Nadiya Királyság, hogy az égből ránk figyelő ősi édesanyánk a boldogság szent könnyét eressze! Nadiya nevére esküszöm, hogy uralmam a virágzó siker útjára fogja téríteni elpusztíthatatlan, lángoló létezésünket!

A nép újongással fogadta Julia királynő beszédét. Habár a szavazatok száma majdhogynem egyenlően oszlott el, s voltak kik elítélték Julia királynőt természete miatt, ezen már nem tudtak változást hozni. A többség megélte a korszakalkotó eseményt, s öröm könnyei hullottak. A kijelentést s koronázást fényűző, angyalokat is elcsábító ünnepség követte. Ez vált a ma jól ismert hagyománnyá, a királyi banketté. Miután elmúlt a nép boldogságrohama, a valóság kopogtatott mindenki ajtaján. Komoly munkálatok és szociális változások indultak meg útjukon, melyek több száz évig formálódtak. Sokan még ma is azt vallják, hogy Nadiya Királyság olyan, mint egy kisbaba, ki éppen járni tanul. Ezzel a hasonlattal nekiindulva próbálták megvalósítani a gyűlésen megbeszélteket. Több várost kiépítettek, felhasználva a régi szétvált népcsoportok törzshelyeit, valamint ország méretű rendszerezés és felújítás lépett életbe. Új falvak s városok alakultak, valamint Ulgard idővel gyönyörű fővárossá vált. Megépült a királyi palota, mely a város szélén belátást nyer a fallal bekerített százezrek életébe, s a környező természeti csodák fényére. A zord telek s főképp hideg idők ellenére virágzott a település. Létrejött, s megépült a Templom, melyet Nülbela kezdeményezett zarándokútja befejezésével. Beépült a köztudatba, majd folyamatos tárgyalások során új, egységes védelmi s katonai rendszert alakítottak meg, a Templom irányításával. A közbiztonság képének körvonalai kirajzolódtak, melyet az “Őrség”-nek neveztek el. Az elit rendfenntartók osztaga is létrejött hosszú idők után, amely a “Valgrun” névvel lett megáldva. Az ország hadereje ebből a két csoportból, valamint egy általános seregből állt össze, mely főképp a nemesek, s a királynő keze alatt tartózkodott.
Mivel a világban mindenki ismeri s képes használi a mágiaművészet külön ágait, itt is szükséges volt valamiféle regulációt, egy irányító szervezetet létrehozni. Az ismert varázslatokról egységesíteni, biztosítani kellett a tudást, s őrizni, hogy ne veszítsék el. A Templom kezel minden szent mágiaművészettel kapcsolatos információt, mely viszonylag könnyedén került az emberek tudatába, de más mágiaművészetek ágai felett nem volt semmiféle átlátható irányítás, csak a klánok külön-külön kezelték. Ezt a klánok újabb összejövetele során, 3 tárgyalás eredményeként, a Mágiaművészeti Egyesület teljesítette. Ez a szervezet tisztelendő tudású máguskar irányítása alatt biztosít egy környezetet, melybe csatlakozva különböző varázslatok ismeretére tehet szert bárki, saját affinitásában. Az egyesülettel egyidőben az országos mágiakönyvtár is megépült, mely tárolja az összes, Nadiya Királyságban ismert varázslatot (a szent művészet kivételével). Az egyesület irányítása alá került a könyvtár, melynek a védelmét pedig az Őrség biztosította. Az egyesülethez mindenki fordulhatott, hogy új varázslatokat tanuljanak, s fejlesszék képességeiket, tagsági díj ellenében.

A királyság életében, 280 év alatt összesen 8 uralkodó volt a trónon: I. Julia, a tűz örököse, II. Julia, első Julia lánya, a Főnix, Candice, a csatatér táncosa, Sylvie, a szelek úrnője, Vanda, a vasököl, Linda, a földanya, Diana, a Villám, s végül, a jelenlegi uralkodó, Natalia. A királyság fővárosában, Ulgardban minden királynőről hatalmas szobrokat készítenek, mely a főtéren található. Nadiya Királyság két háborút élt át, melyekből mindkét alkalommal győztesen került ki, nagy áldozatok árán. Az első háború Candice, a második pedig Vanda uralkodása idején történt. Candice a csatatéren nyújtott teljesítményéért kapta titulusát. Nem állt szándékában másokat arra kérni, hogy életüket áldozzák az országért, miközben ő nem tesz semmit, így csatlakozott a harcokban, s lenyűgöző táncszerű kardforgatását országszerte elismerték. Vanda, az újabb támadás veszélyét érezte a levegőben, mely ahhoz vezetett, hogy adókat növelt, s keményebb szabályozásokat léptetett életbe. Rendeletbe foglalta, hogy minden 16 évesnél idősebb férfinek kötelező harcolnia, mely ideiglenesen katonai állammá változtatta a királyságot. Jelenleg egy új látható háború van a láthatáron, egy új nemzet, kik a szigetre jöttek, annak egyetlen szabad területére.A hozzászólást Nadyun összesen 2 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Feb. 18, 2019 5:49 pm-kor. (Reason for editing : Nadyun)

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.